ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vad är det Tesla ska visa upp 17 Oktober?

Elon musk Twittrade återigen ett mycket spännande meddelande och som vanligt blev hela världen nyfiken och spekulationerna började hagla:

 

Tesla product unveiling on the 17th (unexpected by most), followed by Tesla/SolarCity on the 28th

 

Detta meddelande följdes av följande någon minut efter:

 

Would also like to correct expectations that Tesla/SolarCity will need to raise equity or corp debt in Q4. Won't be necessary for either.

 

Detta skrev alltså på twitter och det är inte ofta man ser sådana här finansiella viktiga nyheter fasas ut via sociala medier MEN har blivit lite av vardagsmat från just Elon Musk och Tesla.

Vad är det då som skall presenteras den 17 Oktober? Det är egentligen ingen som vet men några få ord på twitter kan verkligen få igång nyfikenheten och förväntningarna hos folk, och detta vet Elon Musk. Det blir lite som julafton man väntar och väntar och väntar... och sen pang! Det farliga med att få igång "publiken" på detta sätt är dock att besvikelsen kan bli väldigit stor om det nu inte är en produkt som folket har förväntat sig.

Visst, en ny bilmodell eller mer information om model 3 hade säkert påverkat aktiekursen uppåt, men om produkten som släpps den 17:e istället var t ex en ny fälgmodell till model X kommer folk och aktiekursen bli besvikna.

 

Vi får helt enkelt vänta och se!

 

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Investerardagbok (ej registrerad)

Yes, detta blir mycket spännande att följa.

Om man analyserar vad han skrev så tycker jag att det är oklart om han syftar på att det är själva produkten som är oväntad eller om det är själva eventet som är oväntat! Men det kan å andra sidan vara min engelska grammatik som är lite rostig.

Rykten som florerar:

- Möjlighet att nyttja bilbatteriet för att driva ett hushåll på denna el (JB Straubel har dock varit mycket negativ till detta, så kanske lite osannolikt).

- En inverter som förser huset med växelström.

- Funktion för att bilen ska ladda sig själv (den så kallade ormladdaren)

- Att Tesla startar en egen bank för att sköta leasing, billån osv.

- Att Tesla startar eget försäkringsbolag för att kunna erbjuda mer konkurrenskraftiga priser mot sina kunder.

- HUD i modell S + X.

- Autopilot 2.0 i model S+ X.

- En ny roadster.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)