ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Val i livet som ger flera fördelar?

Satt och funderade lite innan på olika saker man kan göra personligen som ger flera fördelar och i princip inga nackdelar. Man kan kalla det vinn-vinn-situationer eller bra val helt enkelt.

 

 

Här nedan kommer lite exempel på saker jag har gjort och fortsätter att göra som mestadels ger stora fördelar men små nackdelar i livet:

 

1. Byta ut glödlampor i huset mot LED-lampor

Förslagsvis gör man detta pö om pö för att vara så ekonomisk som möjligt men jag som är lite mer "hardcore" passade på att byta de flesta lampor när det var rea på just led-lampor.

Fördelar:

Lamporna har mycket längre livslängd 

LED-lampor drar extremt lite el jämfört med "vanliga" glödlampor, detta innebär att elräkningen blir mycket lägre varje månad

Eftersom lamporna är energisnåla och håller länge är man snällare mot miljön

Nackdelar:

Högre inköpspris än vanliga lampor, köper man dock på REA så tjänar man in dessa lampor på några månader pga lägre elkostnader och mindre byten.

 

2. Skaffat ett hemgym istället för gymkort

 

Ett riktigt bra val som jag verkligen är nöjd med.

Fördelar:

Slipper ta bilen till och från gymmet = mindre bensinkostnader/bättre för miljön

Tar endast 10 sekunder att ta mig till och från gymmet = sparar in mycket tid

Kan träna oftare men kortare vilket passar mig bra som småbarnsförälder

Nackdelar:

Ett relativt högt inköpspris (ca 10 000 - 12 000 kr) Å andra sidan hade ett gymkort kostat mig ca 3000 kr om året så på 4 år har det betalat sig.

 

3. Ha aktier och investeringar som intresse

 

Ja detta är ju ett riktigt drömscenario. Att ha en hobby som inte kostar pengar utan däremot GENERAR chash är inte helt fel. Kanske lurar man sig själv lite här, är det verkligen ett genuint intresse för börsvärlden man har eller är det helt enkelt girigheten som letat sig in i själen?

Fördelar:

Man tjänar pengar på att göra något som är riktigt roligt

Man lär sig mer om ekonomin i världen och hur allt hänger ihop, dessutom minskar risken för att man skall hamna i ekonomisk kris.

Förhoppningsvis smittar intresset av sig på barnen och dom kommer då få en bra ekonomisk start i livet

Nackdelar:

Det krävs att man lägger undan en del pengar varje månad för investeringar. Pengar som istället hade kunnat läggas på andra saker i livet såsom resor, teknikprylar eller bilar.

 

Jag kan antagligen fortsätta göra denna listan mycket längre men ni har säkert förstått vart jag vill komma. Det hade varit väldigt intressant om Ni läsare kunde fylla på listan och komma med mer vinn-vinn-situationer, alltså aktiva val som har massa fördelar men nästan inga nackdelar.

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Dan (ej registrerad)

Fast just hemgym vet jag inte, ok bor man onödigt stort och inte kan eller vill ändra det. Skulle jag skaffa större lägenhet för att få plats med hemgym så blir det ju betydligt dyrare än gymkort

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)