ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ytterligare två utdelningar in på kontot , månadssummering

Då var det dags att redovisa ytterligare två st utdelningar som kommit in på kontot i Februari, dessa två var de sista för Februari.

 

 

Förts ut är Realty Income (delar ut pengar månadsvis) Detta var min första utdelning från bolaget så jag gör ingen historisk jämförelese här men dock har bolaget höjt summan något sedan December 2015. Även om det inte är någon stor summa jag får in månadsvis från detta bolag så är det ändå skönt att veta att courtaget till eventuella aktieköp iaf täcks av dessa pengar =)

 

Den sista utdelningen för Februari kommer ifrån Procter & Gamble. Jämfört med samma period föregående år ökade summan med +4,9% Jag hade gärna sett en LITE högre utdelningstillväxt och i det här fallet kan jag tyvärr inte skylla på valutaförändringar.

 

 

Summering Februari

Hur bra blev då denna rekordmånad? Jämfört med Februari 2015 ökade portföljens utdelningar med +65% Det känns riktigt gött och den största anledningen till denna enorma ökning beror på att Northwest Healthcare och Realty Income har bäddat ner sig i portföljens sidofack.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Zempire's picture
6
15
4
0
Zempire

Tjenare!

Vilken typ av konto använder du dig av för amerikanska aktier?
Stämmer det att:
ISK= deklarera själv för avdrag av källskatten upp till 500kr?
KF= Försäkringsbolaget gör det åt dig men tar ett tag för pengarna att komma in på kontot?

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Hej!

 

Det du skriver stämmer helt och hållet. Jag själv gör alla nya inköp av Amerikanska aktier i en Kapitalförsäkring, dock har jag en hel del av mina gamla innehav liggandes i ett Investeringssparkonto och tyvärr är jag väldigt nära den där 500-gränsen nu....

Den enda lösning är att sälja av dessa aktier och köpa tillbaka dom i Kapitalförsäkringen, dock innebär ju det en ganska stor risk + courtagekostnader så jag kommer att dra ut på det så länge det går =)

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Anonymous's picture
Tom (ej registrerad)

Fast problemet är ju att det inte alls stämmer helt och hållet. Avdrag för utländsk källskatt görs automatiskt av skatteverket och har du inte skulder så är det upp till 100% av din schablonbeskattning för ditt ISK.

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Förlåt Tom jag tänkte bara på min egna situation (har bolån) men givetvis har inte alla skulder. Man måste dock deklarera för att få tillbaka schablonskatten. Mvh Ekonomisk Trygghet från mobilen

Anonymous's picture
Tom (ej registrerad)

Jag får erkänna att jag själv utgår från egen situation när jag skriver att återbetalning sker automatiskt. Det har nämligen stått förtryckt på min egen deklaration. Men det vore ju smått sjukt om man skulle behöva gå igenom alla 15 och 23 kr i utländsk källskatt och redovisa manuellt.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)