ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
19 januari

Pfizer köpt till grabben

Gjorde idag slag i saken och köpte några aktier i Pfizer till min son (på den Svenska börsen) Min tanke med barnens portföljer är att kontinuerligt köpa aktier och Avanza zero för att på så sätt få en bra mix och risk. I dagsläget kan man säga att grabbens portfölj har gått som tåget och dotterns ligger back totalt sett. Som tur är skiljer det inte mycket i ålder på barnen och därför kommer jag troligtvis göra en utjämning/split av portföljerna när 18-årsdagen närmar sig. 

Vid en första anblick kändes det som att Pfizer`s aktiekurs har gått som tåget, och det har den sedan 2008. Dock var aktien ett riktigt sorgebarn innan dess som Ni ser på bilden nedan:

 

2009/2010 tvingades bolaget sänka utdelningen något men sedan dess har den höjts årligen. Utdelningsandelen ligger på ca 50% i dagsläget vilket är väldigt sunt, speciellt för ett sådant här stort bolag. Kanske måste denna gamla jätte förnya sig något och inte förlita sig på gamla patent? 

 

Är det någon läsare här som lyckades köpa Pfizer 2008 när aktien verkligen var nere i dalen?

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)