Investerarfysikern
Likes
719
Antal inlägg
1227
Följare
137
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Det börjar lugnt

Blev inspirerad av Kavastus inlägg igår om hur likt denna nedgång är de tidigare stora nedgångarna. Här är inlägget:

http://arnetalving.se/2015/07/09/havet-blogg/

Det intressanta är hur lugnt allt börjat och hur några väljer att sälja av. Kollade in de senaste topparna under 2000, 2007 och 2011 och fick fram följande grafer med vår nuvarande utveckling sedan toppen längst ner.

Det intressanta är att det börjar lugnt med ett fall på ungefär -10 % och sedan planar ut lite och det är nya förhoppningar om att det kommer vända upp igen. Det är lite det som händer nu med börsen som gått upp flera procent de senaste dagarna. Notera i graferna ovan att vi är ungefär i mitten av de tidigare graferna i månader räknat.

Kollar de falska börstopparna/krascherna under -98 och -06 så fås följande mönster:

Under -98 föll börsen med nästan -40 % under 2,5 månader för att sedan återhämta sig snabbt igen. Under 2006 så föll börsen med -17 % under en månad för att sedan återhämta sig igen. Detta är liknande vad som hände i oktober då börsen föll med -10 % under en månad för att sedan snabbt återhämta sig. Det är inte liknande som det vi ser nu, utan dagens nedgång är mycket mer seg och utdragen. Börsen börjar helt enkelt tappa momentum. Kollar vi S&P 500 som i USD är den ledande börsen är den endast upp +4,4 % i årstakt mot + 19 % året innan. Så världens börser börjar halta till och vända neråt. Däremot kan vi mycket väl se ned och uppgångar på 5-10 % i förhoppningen att börsen kommer att vända. 

 

Vad tror ni? Är senaste dagarnas uppgång en fortsättning på en vändning? Kommer kraschen? 

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Hoppas på ner. Men tror den kommer i anslutning till räntehöjningar.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (80)
Aug (3)

Taggar