Investerarfysikern
Likes
721
Antal inlägg
1228
Följare
137
Medaljer
0
Om användaren
Jag är doktorand i fysik och intresserad av investeringar och nationalekonomi. På denna blogg skriver jag om kvantitativa aktieinvesteringar, aktier, forskning inom finans och om nationalekonomiska problem.

RSS

RSS feed

Blogg

Re-branding av portföljerna

I och med att jag börjat blogga på TradeVenue och för att nå ut till en större målgrupp så tänkte jag döpa om mina portföljer då dessa har fått ganska investerarnördiga namn som knappt ens insatta förstår (någon trodde att jag höll på med trading i kvantitativa portföljen, inte okej). De nya namnen blir följande:

 

Enkla fondportföljen (Dual momentum portföljen)

Enkla aktieportföljen (Kvantitativa värdeportföljen)

Aktiva portföljen (Aktiva portföljen)

 

Att jag använder ordet "enkla" är just därför att de är otroligt enkla. Enkla fondportföljen behöver ses över en gång per månad, där man jämför vilken av de tre fonderna som gått bäst: SPP Global, SPP Sverige och SPP Penningmarknadsfond. Enkla aktieportföljen innebär endast att man vid varje insättning på börsen köper de aktier som gått upp mest av de 20 % lägst värderade enligt EV/EBIT (företagsvärde / rörelseresultat) och byter ut dessa en gång per år. De tar minimalt med tid och har visat att de slagit börsen sedan 1970-talet. Namnet för aktiva portföljen sparar jag som den är då det känns som namnet är fullständigt.

 

Detta är också en del i mitt förnyelseprojekt av bloggen. Jag håller på att skriva ihop längre introduktioner till varje portfölj och min aktiva strategi för att publicera under flikarna på bloggen. Tänkte kanske också sammanställa allt i en PDF som man kan ladda ner. Första inlägget: Fysikerportföljen kommer jag också publicera idag. 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (81)
Aug (4)

Taggar