Sparaklokt
Likes
191
Antal inlägg
402
Följare
42
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
21 april

Utdelningsportföljen, Castellum 11,2%

 

 

Utdelningsportföljen ser just nu enligt diagrammet ovan. Har en regel på att inget av innehaven får ha en större andel än 15%.  Hennes&Mauritz är mitt största innehav med 15,7% och där har jag slutat att köpa fler aktier.

Castellum och Bravida som jag gillar mest av mina innehav är tillsammans 21,6% , skulle inte tvekat om att investera upp båda innehaven så de täcker 30% av portföljen.

I utdelningsportföljen räknar jag alla mina innehav som ger utdelning eller ränta. Så jag tar med även Bolåneportföljen och IPS kontot.

 

 

Om man tittar på tillgångslagen i alla mina konton så ser det ut enligt ovan, med 34,3% Obligationer och 65,7% Aktier. Kommer inom snar framtid sälja stor del av obligationer och ta ut det från kontot.

 

Taggar (blogg): 
19 april

Min PPM portfölj 155 732 kr

 

 

Min PPM portfölj har gett mig en avkastning på 7 % i snitt per år och jag brukar jämföra mig själv med andra 80-talister hos Kollektiva, testa gärna du också. Där kan man se hur de bästa placerat sina innehav. Om man tittar på hela min pension med allmän pension, tjänstepension mm så har jag runt 1,3 miljoner.

 

 

Taggar (blogg): 
13 april

Veckorapportering + 4 784 kr

 

Vecka 15

 

 

Veckan slutade med +4 784 kr, där SCA steg med hela 7%. Visserligen är det inte så stor post men ändå. Blir en kort rapport idag och Glad Påsk på er.

 

  • Utdelning:   3 297 kr
  • Courtage:       102  kr

 

 

Taggar (blogg): 
12 april

Bolåneportföljen 542 453 kr

 

Portföljvärde 542453  
Bolån              -502958

Resultat        + 39 495

 

Då var det dags för lite uppdatering kring Bolåneportföljen och sen sist så har jag hunnit låna 325 000 kr till och den totala lånet just nu ligger på 502 958 kr. Tidigare har jag amorterat lånet med utdelningar som jag fått från innehaven. Nu har jag bestämt mig för att återinvestera utdelningen. Jag är inne på 3 året och det har gått bra tycker, har hunnit att binda lånet också tills 201901 och har 1,27% i ränta.

Funderar kanske på att skriva in mig i en nyproduktion i investeringssyfte, återkommer om det. Rekommenderar er att läsa ett inlägg skrivet av Aktiepappa, där tar han upp bostadsbristen i Sverige.

 

 

Taggar (blogg): 
10 april

Månadsrapportering Mars + 1 289 kr

 

 

Månadsresultatet för alla mina konton totalt sett hamnade på +0,07%.
Under SIX Portfolio Index, som steg med 0,95%. Så det var inte en månad med
hög volatilitet i portföljen och är ganska säker på det kommer vara så
framöver. Anledningen till det är att jag har en stor post i Obligationer. En bloggare som jag följer är Kronan till Miljonenläs gärna hans månadsrapport.

Utdelningen däremot vart 8 325 kr och förvaltningskostnaderna fortsätter neråt,
som jag är väldigt belåten med.

Mina tankar kring kommande köp lutar åt lite Hemfosa för 5 500 kr + plus utdelning,
som jag fått i Bolåneportföljen. Ett annat spår är att hitta ett tyskt bolag,
men jag är ganska kluven där och vill passa på att köpa fastighet när det har sjunkit
senaste tiden.

 

 

Taggar (blogg): 
6 april

Projekt "indoktrinering" av Dottern + 94 965 kr

 

 

Bilden ovan som ni ser är min dotters portfölj som är 9 år och har 9 år kvar tills det blir hennes egna kapital på riktigt vid 18 års åldern. Jag har märkt att hon trots sin låga ålder så har hon ett ekonomisk intresse, som är helt klart över sina jämnåriga.

 

Hon tillhör inte den över halvan i skolan på läsa, skriva eller matte, men kan bli enormt skicklig inom detta område om hon får rätt stimulans av mig. Jag har sakta men säkert jobbat in mig och väckt hennes intresse och hon har börjat ställa en del genomtänkta frågor till mig angående aktier, utdelning och direktavkastning mm. Gissa om jag blir exalterad av detta :)!

 

För att sporra och höja hennes motivation, så har vi tillsammans gjort en blogg, där hon ska få skriva om sina tankar kring pengar/aktier, vardag och sin depå tillsammans med mig. Det är helt och hållet hennes egna ord, där jag hjälper henne med stavning och ställer frågor som hon sedan besvarar och uttrycker detta i bloggen. Kika gärna in där, som heter Klokadottern !

 

Taggar (blogg): 
5 april

Utdelningar Mars 8 325 kr

 

 

Då var det dags att presentera Mars månad utdelningar som slutade på 8325 kr. En bra månad jämfört med Januari och Februari, man kan se i grafen ovan att jag närmar mig mitt mål för 2017 och att stapeln tagit en rejäl stegring. Alla utdelningar är exklusive källskatt och tanken är att lägga till skatten i grafen när jag får tillbaks skatten.

 

Januari
Boston P                      7 kr
BLE Blackrock        108 kr
Klövern Pref            460 kr
Walmart                     23 kr
Amasten Pref          255 kr
Can. West Bank         14 kr
Realty Inc                    15 kr
Northvi. AP.Reit          40 kr

Februari
Boston P                       7 kr
Nat. Bank Canada     10 kr
BLE Blackrock          171 kr
Northvi. AP.Reit          41 kr
Realty Inc                     59 kr
Ratos Pref                  300 kr
Räntebevis                 291 kr

Mars
Nordea                    4385 kr
Castellum               2343 kr
Axfood                      660 kr
Novo Nordisk          236 kr
Can. Utilites              10 kr
Fortis                        11 kr
B.Pizza                        6 kr
Räntebevis             357 kr    
Realty Inc.                58 kr
HCP                          42 kr
Northview                41 kr
BlackRock            176 kr

----------------------------

Totalt                  10 132 kr

 

 

Jag ville få med en ny graf som visar Utdelningen rullande årsvis per månad för att exakt se hur jag ligger till.

Uträkning = Senaste 12 månaders Utdelning / 12 .

Så nu snittar jag 2914 kr och det i sin tur täcker 10,8% av mina utgifter.

 

 

 

Taggar (blogg): 
4 april

Högavkastarna 7,5% i direktavkastning

Jag prenumererar på Privata Affärer, som kommer ut varje månad. Det finns en liten tabell enligt nedan som jag brukar intressera mig extra mycket på. Kallas för Högavkastarna.

 

Jag ska föra statistik över de bolag som finns i tabellen och se hur de presterar nästkommande 12 månader. Ganska så säker på att majoriteten klår index.

  

"Genomsnitt av analytikers prognoser för utdelningar som betalas ut 2017. Kurser från den 22/3. Gäller endast bolag på Nasdaq.  Källa: Factset"

 

Eolus Vind     7,5%
Swedish M    7,4%
Betsson         6,4%
Electra          6,4%
Tele 2            6,2%
Nordea          6,2%
Swedbank     6,0%
Öresund         5,9%
Nobina           5,8%
Hemfosa        5,6%

 

Nobina, Nordea och Hemfosa är just nu intressanta från listan tycker jag. Köpte inte så längesen in en mindre post i Hemfosa. 

 

Taggar (blogg): 
3 april

Vekorapportering + 14 197 Kr

 

Vecka 13

 

 

Förra veckan var nog depåns bästa utveckling det här året. Steg med 0,87% eller hela 14 197 kr, fastän jag har Hennes&Mauritz som största innehav. Jag är väldigt kluven med HM och har varit nära att sälja allt, men har nu bestämt  mig för att inte göra det.

Har börjat koncentrera mig på att dra in mer pengar via min enskilda firma eller minska på mina kostnader än att stirra blint på depån. En bloggare som jobbar och tar extra pass är "Villhaallt". Titta gärna förbi hans blogg. 

 

  • Utdelning:   2 601 kr
  • Courtage:         33  kr

 

 

Taggar (blogg): 
3 april

Jakt på nya bolag från Tyskland

 

I slutet av månaden kommer jag att investera 5 500 kr + utdelningar som jag fått i bolåneportföljen. Tanken är att hitta en Tysk utdelningsaktie, som får en plats i portföljen och målet är att ha en riktlinje på 60% Svenska och 40% Utländska innehav i den depån (just nu ligger fördelningen på 65/35).

Har fått några tips på bolag via mitt Twitter konto, E.ON, Munich RE, Hugo Boss mm. 

 

Har du några tips på bolag?

 

 

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2017 (94)
Apr (10)

Taggar