Nyhet
7 Nov, 2023

ABSOLICON: GER UPPDATERING KRING PROJEKT OCH BETALNINGAR

Uppdaterad:
7 Nov, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Absolicon är som tidigare meddelats i förhandling med en ny intressent i ett land kring Medelhavet. Absolicon har nu erhållit planer för tänkta produktionslinor och intressenten vidhåller att den första delbetalningen kommer inom några månader.

"Absolicon har godkänt ritningarna på en byggnad om 20.000 m2 på den attraktiva industritomt som intressenten enligt egen uppgift tilldelats. Absolicon bedömer fortfarande processen som osäker med många öppna frågor", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Som Absolicon meddelade i början av september har bolaget CPS tilldelats ett belopp på 2,7 miljoner euro av tyska Investeringsfaciliteten för sysselsättning (IFE) för att köpa en produktionslina för solfångaren Absolicon T160 med leverans och installation i Egypten. Betalningarna till Absolicon för produktionslinan kommer ske i enlighet med betalningsvillkor godkända av IFE. CPS meddelade Absolicon i september att den första betalningen planerades i slutet av oktober 2023, under förutsättning att processen med IFE gick enligt tidplan.

"Enligt meddelande från CPS justeras tidsplanen för första betalning med 3-4 veckor till senare delen av november 2023. Absolicon förbereder verksamheten för betalning med efterföljande leverans under innevarande år", heter det.

Sammanlagt har Absolicon vunnit fem EU-projekt med utbetalningar till företaget om sammanlagt 17,4 miljoner kronor de kommande åren. De kommande månaderna väntas en utbetalning från ett EU-projekt om en miljon kronor och förskottsutbetalningar till Absolicon om cirka 6 miljoner kronor.

Vidare räknar Absolicon med en skatteåterbäring på drygt 4 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2023.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.