Nyhet
8 Feb, 2024

ACTIVE BIOTECH: RÖRELSERESULTAT -12,8 MLN KR (-15,2) 4 KV

Uppdaterad:
8 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Active Biotech redovisar ett rörelseresultat på -12,8 miljoner kronor (-15,2) i det fjärde kvartalet 2023.

Bolaget saknade omsättning för perioden i linje med motsvarande kvartal för ett år sedan.

"För 2024 är våra huvudsakliga mål att starta två kliniska proof-of-concept-studier med tasquinimod i myelofibros samt att få resultat från den pågående studien inom multipelt myelom. Vidare kommer vi att genomföra en biodistributionsstudie av laquinimod ögondroppar och initiera kommersiella aktiviteter för att säkra ett partnerskap för den fortsatta kliniska utvecklingen av laquinimod vid uveit", skriver Helén Tuvesson i vd-ordet av bokslutet för 2023.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var under helåret 2023 -45,7 miljoner kronor (-54,8) med likvida medel om 36,2 miljoner kronor (41,8) vid rapportperiodens utgång.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.