Nyhet
23 Feb, 2024

ENORAMA PHARMA: BESLUTAR OM FÖRETRÄDESEMISSION 28,7 MLN KR (OMS)

Uppdaterad:
23 Feb, 2024

(Omsändning: skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen för Enorama Pharma har beslutat om en företrädesemission av aktier om cirka 28,7 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen omfattas till cirka 73,6 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden, uppger bolaget.

För varje aktie som ägs per avstämningsdagen, den 7 mars 2024, erhåller innehavaren en teckningsrätt. Tjugo teckningsrätter ger innehavaren rätt att teckna sju nya aktier under teckningsperioden till en teckningskurs om 2 kronor per aktie.

Nettolikviden avses användas till att optimera och förstärka tillförlitligheten i leveranskedjan för både nikotinpåsar och nikotintuggummin samt för att utföra och beställa de studier som krävs av FDA i USA för att upprätthålla och uppdatera PMTA-ansökan.

Bolaget avser också intensifiera affärsutvecklingsaktiviteter för att utveckla och etablera affärsplattformar för försäljning av nikotinpåsar utanför USA och för nikotintuggummin globalt samt vidareutveckla varumärket NIC-S för att stärka värdet i varumärket, enligt pressmeddelandet.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.