Nyhet
26 Feb, 2024

HEALTHCARE DIREKT: RAPPORTER FRÅN CALLIDITAS, SURGICAL SCIENCE

Uppdaterad:
26 Feb, 2024

https://www.youtube.com/watch?v=SVtysAsIC18image

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare bjuder på rapportkommentarer kring specialistläkemedelsbolaget Calliditas Therapeutics, Surgical Science, Devyser Diagnostics och strålterapiunderleverantören Raysearch Laboratories.

Forskningsbolaget Synact Pharma har gjort ytterligare en fördjupad analys från Expand-studien. Denna gång handlar det om en undergrupp av behandlingsnaiva patienter med ledgångsreumatism som hade en inflammation mätt som en förhöjd snabbsänka med CRP överstigande 3 milligram per liter.

Irlab Therapeutics har haft ett FDA-möte där forskningsbolaget diskuterat utformning av det kommande fas 3-programmet för läkemedelskandidaten mesdopetam vid behandling av ofrivilliga överrörelser så kallade dyskinesier i samband med Parkinsons sjukdom orsakade av läkemedlet levodopa.

Forskningsbolaget Alzecure Pharma arrangerade i veckan som gick en presentation om framstegen inom behandlingen av Alzheimers sjukdom. Där talade professor Henrik Zetterberg om möjligheten till primär prevention med hjälp av tillgångar inom läkemedelsklassen gammasekretasmodulatorer. Just denna läkemedelsklass återfinns i Alzstatinplattformen inom Alzecure Pharmas forskningsportfölj.

Kancera har meddelat om en kapitalanskaffning om 122 miljoner kronor genom en företrädesemission. Forskningsbolaget ska därmed säkerställa finansiering till Kanceras utvecklingsprogram för läkemedelskandidaterna Kand567 och Kand145.

Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.