Nyhet
10 Apr, 2024

MAHA ENERGY: AVTAL OM EV TRANSAKTION MED 3R PETROLEUM OCH ENAUTA

Uppdaterad:
10 Apr, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Maha Energy har ingått avsiktsavtal med Enauta Participações och 3R Petroleum Óleo e Gás för att utvärdera ett förslag om en transaktion, där Maha i samband med det potentiella samgåendet som diskuteras mellan 3R Petroleum och Enauta, skulle överföra sitt ägande om 15 procent i 3R Petroleum Offshore i utbyte mot aktier motsvarande 2,17 procent i den sammanslagna enheten.

Det framgår av ett pressmeddelande.

3R Petroleum offentliggjorde den 1 april 2024 att de erhållit ett förslag från Enauta om en transaktion mellan de båda bolagen. Maha är aktieägare i 3R Petroleum med ett innehav om 5 procent av 3R Petroleums aktiekapital. Därtill är dotterbolaget Maha Offshore aktieägare med 15 procent i 3R Petroleums dotterbolag 3R Offshore, som i sin tur innehar licensandelar i de producerande olje- och gasklustren Papa Terra and Peroá offshore Brasilien.

Den föreslagna transaktionen är villkorad sedvanliga förbehåll och andra villkor som bolagen kommit överens om, inklusive att förhandlingarna om slutgiltiga transaktionsdokument, vilka ska inkludera sedvanliga villkor, slutförs på ett tillfredsställande sätt, att transaktionen godkänns av aktieägarna i 3R Petroleum och Enauta, och legala och regulatoriska godkännanden.

Enauta är ett publikt brasilianskt olje- och gasbolag, vars aktier är listade på B3 (den brasilianska börsen) med ett börsvärde på cirka 1,4 miljarder dollar.

3R Petroleum är också listat på B3 och har ett börsvärde uppgående till omkring 1,7 miljarder dollar.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.