Nyhet
8 Feb, 2024

MAHA ENERGY: BYTER DERIVATINSTRUMENT MOT 5% ÄGANDE I 3R PETROLEUM

Uppdaterad:
8 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Maha Energy har bytt ut tidigare offentliggjort derivatinstrument mot ett direkt aktieägarintresse i 3R Petroleum Óleo e Gás. Till följd av ökningen av aktiekapital i 3R Petroleum i januari 2024, har Maha förvärvat ytterligare 19.936 aktier, vilket ger Maha ett sammanlagt innehav motsvarande 5 procent av 3R Petroleums aktiekapital.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Mahas direkta aktieägarintresse i 3R Petroleum syftar till att bidra till utvecklingen och verkställandet av 3R Petroleums långsiktiga tillväxtstrategier, inklusive att delta i bolagsstyrningen av 3R Petroleum genom att ändra styrelsesammansättningen", heter det.

Bakgrund är att Maha den 17 januari offentliggjorde att bolaget hade förvärvat ett derivatinstrument som ger Maha exponering mot motsvarande 5 procent) av aktiekapitalet i 3R Petroleum, med syfte att byta ut derivatinstrumentet mot direkt aktieägarintresse och inleda de föreslagna transaktionerna som beskrevs i Mahas publika brev till 3R Petroleum.

"Mahas investeringsstrategi i 3R Petroleum beskriver påbörjandet av en konsolideringsplan inom det brasilianska onshore-segmentet, som följs av en avskiljning av 3R Petroleums offshore-tillgångar", skriver Maha Energy.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.