Nyhet
30 Apr, 2024

MICRO SYSTEMATION: ORDERINGÅNG VISADE GOD TILLVÄXT 1 KV

Uppdaterad:
30 Apr, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Programvarubolaget Micro Systemation, MSAB, startade året "stabilt" med en omsättningstillväxt på 6 procent och en total orderingång som visade god tillväxt under det första kvartalet.

Det skriver bolaget i kvartalsrapporten.

"Sammantaget har MSAB levererat ett starkt första kvartal och har en fortsatt stabil finansiell position. När vi blickar framåt kvarstår en förstärkning av produkterbjudandet för att möta våra kunders behov i form av teknisk komplexitet, stora datamängder och ett skifte mot molnbaserade tjänster. Samtidigt representerar detta viktiga framtidsmöjligheter för MSAB", skriver Micro Systemations vd Peter Heuman i rapporten.

Trots en större personalstyrka vid ingången av 2024 minskade Micro Systemations driftkostnader under första kvartalet 2024.

"Det var ett resultat av ökad kostnadsmedvetenhet och effektiviseringsåtgärder inom flera områden. Samtidigt belastades resultatet av engångskostnader kopplade till en initierad omstrukturering av utvecklingsorganisationen", skriver Peter Heuman.

Omstruktureringskostnaderna som togs under kvartalet uppgick till 19,1 miljoner kronor.

Micro Systemation bedömer att majoriteten av de organisatoriska förändringskostnaderna nu ligger bakom bolaget, uppger vd:n.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.