Nyhet
7 Nov, 2023

PAXMAN/DIGNITANA: CMS SÄNKT ERSÄTTNINGSNIVÅER FÖR SKALPKYLNING

Uppdaterad:
7 Nov, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Centers for Medicare and Madicaid Services (CMS) har sänkt ersättningsnivåerna för skalpkylning, men att det fortsatt finns stöd konsekvent användning av 0662T CPT-koden, vilket är viktigt för att utövare ska kunna fakturera för skalpkylningstjänster och säkerställa tillgången till skalpkylning för patienter som omfattas av Medicare.

Det framgår av ett pressmeddelande från skalpkylningsbolaget Paxman.

US Centers for Medicare and Madicaid Services (CMS) sänker ersättningsnivån till 1.250:50 dollar från 1.850:50 dollar. Beslutet avser Hospital Outpatient Prospective Payment System (OPPS) samt ASC Payment Systems ersättningsnivåer för kalenderåret 2024.

När den föreslagna regeln för kalenderåret 2024 publicerades i juli 2023 samarbetade Paxman och Dignitana för att överklaga sänkningen, med hänvisning till att uppgifterna endast representerade en liten volym av anspråk och inte tillhandahöll tillräckliga data för att vara underlag till ett beslut om ändring av ersättningsnivån vid denna tidpunkt, skriver Paxman i pressmeddelandet.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.