Nyhet
19 Mar, 2024

SKF: SANNOLIKT MED ETT ANTAL MINDRE TILLÄGGSFÖRVÄRV - VD

Uppdaterad:
19 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Under 2023 gjorde SKF blott ett förvärv – men nu blickar kullagerjätten på ytterligare uppköp.

"Jag hoppas att vi kan vara mer framåtlutade det kommande året gällande förvärv", säger SKF:s vd Rickard Gustafson till Nyhetsbyrån Direkt.

I november 2023 tecknade SKF avtal om att förvärva 2C Composites, en tysk leverantör av fiberkompositer, som ska stärka kullagerkoncernens erbjudande inom magnetlager.

Det var det enda kommunicerade förvärvet som gjordes under fjolåret.

"Det här är något vi behöver börja fundera över på allvar ganska snart. När vi lanserade vårt förändringsarbete 2022, och gjorde om hela vårt sätt arbeta där vi gick till en decentraliserad från funktionell organisation, var tanken att initialt jobba hårt med det vi har och se till att vi har en bra plattform att stå på och stabilisera verksamheten", säger Rickard Gustafson och tillägger:

"När väl det är satt så är tillväxt och förvärv nästa steg, och nu börjar vi komma så långt att det kan vara dags att fundera på M/A-aktiviteter. Jag hoppas att vi kan vara mer framåtlutade det kommande året gällande förvärv".

Vad är det för förvärv som kan bli aktuella?

"Jag ser inte framför mig något gigantiskt transformativt förvärv, även om man aldrig ska utesluta något. Det är mer sannolikt att vi kommer göra ett antal mindre tilläggsförvärv som ger ett bidrag på den positiva lönsamheten. Lite i linje med andra större industriföretag som kanske kommit längre i sitt arbete som Atlas Copco".

Ska SKF bli ett nytt Atlas Copco?

"Nej, det vill jag inte påstå. Anledningen att jag tog upp dem var att de är ett exempel på ett bolag som har löpande M/A-aktiviteter varje år med mindre tilläggsförvärv som bidrar positivt till deras lönsamma tillväxt. I det perspektivet ser jag att även SKF ska kunna generera ett antal mindre tilläggsförvärv".



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.