Nyhet
12 Mar, 2024

STARBREEZE: JUERGEN GOELDNER BLIR TF VD MED OMEDELBAR VERKAN

Uppdaterad:
12 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen för Starbreeze har utsett nuvarande styrelseledamot Juergen Goeldner till tillförordnad vd för Starbreeze med omedelbar verkan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En rekryteringsprocess för en permanent vd har inletts, uppger bolaget.

"Tobias Sjögren (tidigare vd, reds anm) kommer att vara tillgänglig för Starbreeze för att säkerställa en smidig övergång", skriver Starbreeze.

Juergen Goeldner har varit verksam i spelbranschen i 40 år och har haft flera ledande befattningar. Hans senaste ledande befattning var som vd för Focus Home Interactive. Juergen Goeldner har varit styrelseledamot i Starbreeze sedan 2023.

"Bolaget har en tydlig strategi som fokuserar på att skapa attraktiva spel på egna och licensierade IP:er. Styrelsens samlade bedömning är att genomförandet av strategin behöver ett annat ledarskap. Juergen Goeldner har varit en del av styrelsen sedan 2023 och är med sin över 40-åriga branscherfarenhet en stark interimslösning", kommenterar Torgny Hellström, styrelseordförande för Starbreeze, enligt pressmeddelandet.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.