Press
8 May, 2024

Thomas Kidane och Yuriy Prilutskiy nya medlemmar av Investors ledningsgrupp

Uppdaterad:
8 May, 2024

Christian Cederholm, vd och koncernchef för Investor AB, har utsett Thomas Kidane och Yuriy Prilutskiy, co-heads för Patricia Industries, till medlemmar av ledningsgruppen på Investor.

"Jag ser fram emot att välkomna Thomas och Yuriy till ledningsgruppen. De kommer in med olika erfarenheter och personligheter och kommer kunna bidra med värdefulla insikter och perspektiv", säger Christian Cederholm, vd och koncernchef för Investor AB.

Thomas Kidane har varit anställd på Investor sedan 2009. Han har ansvarat för investeringar i flera noterade och icke-noterade portföljbolag och han har lett en rad tilläggsförvärv. Thomas sitter i dag i styrelsen för Permobil och Piab. Han har tidigare jobbat som Head of Corporate Development och M&A på Permobil och har en M.Sc. i redovisning och ekonomistyrning från Handelshögskolan i Stockholm.

Yuriy Prilutskiy har varit anställd på Investor sedan 2010. Han har lett och varit ansvarig för en rad investeringar och tilläggsförvärv i portföljbolagen och sitter i dag i styrelsen för Advanced Instruments, Laborie och Sarnova. Innan han började på Investor arbetade Yuriy på JP Morgan och Bank of America med fokus på den biofarmaceutiska industrin. Han har en B.Sc, cum laude, i finans och ekonomi med en mindre koncentration i matematik från New York University Stern School of Business.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.