Fantastiska Farbror Fri
Likes
288
Antal inlägg
1217
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vår aktieportfölj

Nedan beskriver vi får portfölj av aktier och kontanter, värdet på denna uppgår i skrivade stund 2017-05-23 till 2,6 MSEK vilket är cirka 35% av vårt totala kapital vilket i övrigt består av pension (ITP, PPM, IPS) och ett lågt belånat boende. 

Den första bilden visar en ambition kring hur portföljen långsiktig ska vara balanserad och den senare bilden ger detaljerna kring hur portfölj fördelningen ser ut i skrivandets stund. 

 

Alla mina aktieinvesteringar görs via Nordnet med vilka jag också har ett affiliate sammarbete. Det som lockar mig med deras platform är framförallt de låga kostnaderna men även deras innovationskraft som givit oss sharville.se och även poddar så som Sparpodden, Feminvest och FillorKill. 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
BörjarOm (ej registrerad)

Hej Farbror Fri!

Vill gärna dra igång en våg med bekännelser under #minsämstaaffär, där tanken är att fler ska visa på de investeringar som inte gått som man hoppats. Det vore kul om du skrev en blänkare på bloggen om din sämsta affär hittills, vad misstaget var och vad du lärt dig - tror många där ute skulle tycka att det var intressant! Det blir en liten uppfriskande omväxling, då man ofta hör om de affärer som gått bra, om du förstår mig. Jag hoppas att det bidrar till ett ärligt klimat, där man kan lära av och med varandra. 

Skulle som sagt vara kul att höra om du har något skelett i garderoben :)

Har skrivit om det här: https://jagborjarom.wordpress.com/2016/04/11/upprop-var-med-och-visa-min...

Allt gott,
/BörjarOm

Anonymous's picture
Robert (ej registrerad)

Lägg gärna ut GAV...

Anonymous's picture
Robert (ej registrerad)

Bättre att du presenterar dina innehav i tabellform med GAV och avkastning, tack!

Följ Pengaregnets portföljpresentation!

 

Fantastiska Farbror Fri's picture
288
1217
64
0
Fantastiska Far...

Hej Robert och tack för din kommentar!

Jag förstår din input men är inte säker på att det på bästa sätt motsvarar vad jag försöker kommunicera här. För mig är det viktigare att ha en balanserad portfölj, löpande utdelningar och med återkommande insättningar av nytt kapital. 

Att visa att jag köpt Kopparbergs eller SJR billigt eller för den sakens skull har gjort förlust på Ratos är ganska ointressant i min bok för vad som betyder något här och nu är att jag väljer att behålla dem på nuvarande kurs för att jag har fortsatt tilltro till bolagen. 

Om du ändå vill se avkastning så kan du följa på shareville där mitt användarnamn är frivid42 (portfölj ovan är summan av Frihetsfonden och Frihetsfonden 2).

Något som jag däremot funderar på att lägga till är hur utdelningarna fördelar sig på samma vis som innehaven ovan. 

Anonymous's picture
Sofia (ej registrerad)

Hej,

Jag hittar inte "SNH REIT" på avanzaz fondbank, var hittar jag den/hur köper jag det? 

 

Anonymous's picture
Inspector (ej registrerad)

Hej.

Har läst runt lite på bloggar inom aktier. Din är en av mina favoriter även om jag inte följer någon slaviskt. 

Vi tycks ha likande tankar kring investeringar. Tänkte höra lite om dina tankar kring investeringar i bank? Vår portföljs ser väldigt liknande ut bortsett från det. Där av anlednigar av att det skulle vara intressant att hör dina tankar där. Har du något inlägg om det får du gärna hänvisa dit!

Tack för bra läsning.

Vänliga hälsnigar

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (169)
Aug (2)

Taggar