Vägen till Frihet
Likes
194
Antal inlägg
243
Följare
74
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), flytta till ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Årets sista utdelningar

Nu har de sista två utdelningarna för året landat på kontot. ETF:n SPFF gav 268 kronor efter avdragen källskatt och Realty Income inbringade 331 kronor efter att samma skatt är dragen. Det betyder att december gav oss totalt 599 kronor eller, om du så vill, nyårschampagnen om man är på det humöret.

För året summerar jag utdelningen efter skatt till 48 403 kronor. Efter skatt är nästan sant då jag bara inkluderat dragen källskatt och skatt på innehav som ligger i vanlig depå. Schablonskatt för innehav på ISK däremot har jag inte räknat av. Dessutom kommer jag ju någon gång framöver också få tillbaks källskatten, men det kan ju ta lite tid och får ses som en positiv överraskning den dagen.

 

 

Nu börjar snart ett nytt spännande år med nya utdelningar. I januari rivstartar vi med utdelningar från Klövern Pref, Bank of Nova Scotia, Realty Income och ETF:n SPFF. Förhoppningsvis ger det oss i runda slängar 4 000 - 4 500 friska riksdaler på kontot i januari vilka självklart ska återinvesteras för att bygga på pengamaskinen ytterligare. Jag kommer i ett kommande inlägg att sammanfatta året som gått och då också delge målsättningen kring utdelningar. Redan nu kan jag dock avslöja att målsättningen är att portföljen, vid utgången av 2016, ska ge ett sexsiffrigt belopp under 2017

Om inte allt för lång tid så kommer många av mina innehav att börja kommunicera ut vad de tänker sig att dela ut nästa år. Det ska bli mycket spännande att se vilka innehav som kommer att öka utdelningen, vilka som behåller nuvarande nivå och även om vi får se några sänkningar.

Baserat på årets utdelningsnivåer så bör befintlig portfölj ge oss c:a 76.400 kr i utdelningar nästa år. Min förhoppning, när allt sammanfattas, är givetvis att vi får några procents utdelningsökningar, men det återstår givetvis att se. Flera av innehaven kan nog tänkas öka och vissa ligga kvar på nuvarande nivå. I riskzonen för utdelningssänkningar finns, enligt mig, svenska banker generellt på grund av osäkerheter kring högre kapitalkrav (Nordea troligen högst risk), men också mitt lilla innehav i Kvaerner. På plussidan finns att jag redan nu vet att MQ höjer sin utdelning från 1,36 kr/aktie till 1,75 kr/aktie. Det är en trevlig start på det nya utdelningsåret!

Hur var december för dig på utdelningsfronten? Ser nästa år lovande ut?

Cykelpeter1's picture
10
35
2
0
Cykelpeter1

Snygg summering av utdelningarna!

Vägen till Frihet's picture
194
243
74
0
Vägen till Frihet

Tack, går att göra mycket med enkla medel i Excel =)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (7)