Vägen till Frihet
Likes
194
Antal inlägg
243
Följare
72
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), flytta till ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Frihetsfonden

Frihetsfonden är vårt samlingsnamn för allt vårt investeringsbara kapital. I Frihetsfonden finns därför inte några "förutbetalda kostnader" medräknade (t ex buffertsparande för boende, bil, båt, resor mm) och inte heller räknar vi med värdeförändringar på bostaden eller medel avsatta till pension. Sådana buffertkonton och pensionsspar finns dock, men är alltså inte med här.

Per den 30:e december 2016 ser Frihetsfonden ut som följer:

Aktieportföljen ser ut så här:

Fördelningen av våra investeringsbara tillgångar:

Anonymous's picture
Krösus Sork (ej registrerad)

Om målet är att bo utomlands skulle jag råda er att öka exponeringen mot utländska valutor. Över tid har den svenska kronan kontinuerligt försvagats. Den är helt enkelt inte värdebevarande.

Vägen till Frihet's picture
194
243
72
0
Vägen till Frihet

Ja det är sannolikt en klok idé. Vill gärna köpa mer i t ex USA och Kanada men valutan är ju inte med en just för tillfället.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (7)