Vägen till Frihet
Likes
193
Antal inlägg
243
Följare
71
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), flytta till ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fyllt på i MQ

Idag fyllde jag på mitt innehav i MQ med 1 000 aktier till kusen 35,80 kr.


Aktien har, utan någon anledningen känner jag, letat sig söderut den senaste tiden och då kunde jag inte motstå att fylla på lite i detta spännande bolag som leds av utmärkta VD:n Christina Ståhl. Egentligen hade jag tänkt mig att öka på kurser kring 34 kronor, men då jag är tämligen övertygad om att vi kommer få se ett fint avslutande kvartal vid rapportering den 7:e oktober känns nuvarande prisnivå helt ok. Min avsikt är att bygga på positionen ytterligare framöver, men då vill jag dock se kursen falla en bit till.

För de första kvartalen i år har MQ redovisat ett VPA om 2,39 kr (2,02 kr samma period fg år) och det innebär att de på rullande 12 månader har ett VPA om 3,13 kr. Min tro och övertygelse är dock att MQ:s Q4 (föregående år gav en vinst per aktie om 0,74 kr) kommer att bli något bättre än föregående år då klädbranschen visat sig stark i juni kombinerat med att det tidigare lanserade besparingsprogrammet fortsatt bör ge resultat samtidigt som skuldsättningen och därmed finansieringskostnaderna är rekordlåga. Dessutom är min övertygelse att, i varje fall, juni och juli varit ganska så bra månader för klädbranschen generellt med tanke på det förhållandevis kalla och blöta vädret. Ovan saker sammantaget bör innebära att MQ kan nå en VPA för Q4 som är något bättre än föregående år och min uppskattning är att de landar på minst 0,85 kr. Om min prognos stämmer bör vi få se en VPA för helåret om i varje fall 3,24 kr (2,76 kr).

Ovan innebär i så fall ett P/E-tal kring 11 och en direktavkastning om drygt 4,5 % (MQ delar ut 50 % av vinsten normalt). Det tycker jag känns ganska så attraktivt.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Sparaförlivet's picture
149
177
16
0
Sparaförlivet

Själv slog man till på Atlas Copco idag.

Vägen till Frihet's picture
193
243
71
0
Vägen till Frihet

Det lär långsiktigt vara ett bra köp. Jag är själv sugen på Atlas, men skulle vilja se den sjunka lite till.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (7)