Vägen till Frihet
Likes
194
Antal inlägg
243
Följare
73
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), flytta till ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport mars 2017

Då har ytterligare en månad passerat och det betyder att vi är en månad närmare Thailand. Nu börjar våren göra sig påmind vilket är underbart, men som alltid i mars/april kommer bakslag där temperaturen skiftar kraftigt. Förra veckan var det typ sommar ett par dagar för att nästa dag vara vinter igen. Sverige i ett nötskal med andra ord.

Om vi då tar en koll på Frihetsfonden så kan jag konstatera att det går i rätt riktning även om det knappast blev någon lysande månad. Under mars ökade Frihetsfonden marginellt trots ok sparande och utdelningar. Att så blev fallet beror på att portföljen inte hade en av sina bättre månader.

Under mars har jag gjort ett flertal inköp till portföljen genom att fylla på i Betsson, Hemfosa, Castellum samt H&M.

Kollar vi på erhållna utdelningar under månaden så fick vi in 11.346 kr efter avdragen källskatt. Utdelningar erhölls från SPFF (13/3), Northview Apartment (16/3), Realty Income (16/3) samt Nordea (27/3). Detta betyder att vi hittills under året fått in 27.355 kr efter avdragen källskatt.

Våra totala investeringsbara tillgångar har under månaden ökat marginellt i värde. Totalt handlar det alltså om att våra investeringsbara tillgångar har ökat i värde med några tusenlappar sedan föregående månad.

Så här ser Frihetsfonden ut per den 1:a april:

Aktieportföljen har under perioden ökat i värde. Att portföljen har ökat i värde beror på att flera nya inköp gjorts till portföljen. Exkluderar vi nya inköp till portföljen har värdet istället sjunkit med någon %.

Aktieportföljen ser nu ut som följer:

Fondportföljen har under perioden ökat marginellt i värde. Det handlar dock om väldigt lite och idag uppgår fondportföljen till c:a 155.500 kr. I vanlig ordning har vi fyllt på med en liten slant

Krigskassan har minskat i värde vilket till största del beror på nya inköp till portföljen. Vi har också kunnat spara undan en del och fått lite utdelningar. Krigskassan, som numer alltså består av sparkonto och räntefond, uppgår för närvarande till c:a 122.000 kronor.

Fördelningen mellan aktier, aktiefonder och krigskassa ser ut som följer:

Vår målsättning kring årlig utdelning (orange stapel) från aktieportföljen kontra estimerat utfall (blå stapel) ser idag ut enligt nedan:

Förväntade utdelningar är angivna efter källskatt och uppgår till 134.390 kronor per år baserat på bolagens föreslagna utdelningsnivåer för 2017. Orange stapel är en prognos med hänsyn taget till nya förväntade inköp till portföljen och den blå stapeln visar hur mycket vi beräknas få i utdelning utifrån befintlig portfölj.

Detta ger oss följande läge vad gäller kostnadstäckning per månad när vi bosätter oss i Thailand:

Gällande månadsbudget för att leva i Thailand hittar du på sidan Budget - Leva i Thailand. Grafen visar alltså hur många månader av den budgeten som våra årliga utdelningar just nu täcker. Den spikade planen nu är dock att vi från och med år 2018 och framåt kommer vara lediga 3 månader per år som då tillbringas på varmare breddgrader samt att vi även kommer vara lediga 5-6 veckor i Sverige på sommaren. Långsiktigt ligger dock vår grundplan fast, dvs att kunna slå oss helt fria, jobba om vi vill och flytta till t ex Thailand.

Hur var mars för dig?

Följ mig gärna på Twitter, @Frihet007

KronanTillMiljonen's picture
19
45
3
0
KronanTillMiljonen

Hej Vägen till Frihet :)
Nu var det ett tag sedan jag kommenterade. Härligt att se att resan fortsätter för dig och att du strävar efter ditt mål.

Mars gick bra för mig och portföljen tickar på. Just precis passerat ett av mina mål, nämligen 300.000 i portföljvärde. Inte mycket men det är ett litet steg i alla fall.

Lycka till!

Anonymous's picture
THERESA WILLIAMS (ej registrerad)

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (7)