Vägen till Frihet
Likes
194
Antal inlägg
243
Följare
72
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), flytta till ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Om mig och vår dröm

Jag är född på 70-talet, har fru (också 70-talist) samt en dotter i skolåldern. Vi bor sedan drygt 10 år tillbaka i tiden i en villa i en förort till Stockholm. Till vardags arbetar jag inom IT-branschen i en företagsledande befattning, en bransch jag varit verksam inom sedan senare halvan av 1990-talet. Min fru arbetar som affärsområdeschef och projektledare i en närliggande bransch. Våra arbeten är på många sätt intressanta och ibland till och med inspirerande. Problemet med våra arbeten är dock att de kräver så enormt stora mängder energi och tid av oss vilket skapar stor obalans i livet.

Vår vardag ser väl antagligen ut som för så många andra. Upp på morgonen och göra i ordning sig själv och se till så att dottern har väskan packad, får frukost, klär på sig, borstar tänderna mm. Stress, stress och stress. Iväg till skolan, vidare till jobbet, jobba, åka hem så man hinner hämta i tid, skjutsa dottern till olika aktiviteter, laga mat, stoppa in en tvätt, plocka undan, kolla av mailen innan det snart är dags att gå till sängs. Puuh, det är ju inte konstigt att energin tar slut.

Sedan en tid tillbaka har därför en dröm börjat växa sig allt starkare hos oss. Det är en dröm som vi nu faktiskt börjar tro på att vi kan nå! När vi når drömmen, för nå dit på ett eller annat sätt ska vi, så tänker vi kliva ut ur det energislukande ekorrhjulet och ägna vår tid åt sådant vi verkligen värdesätter - mer tid för varandra, mer tid att ägna åt olika projekt som vi brinner för - på riktigt och att faktiskt bara få vara.

Under en ganska så lång tid har jag varit intresserad av aktier och investeringar. Jag har handlat med aktier sedan 90-talet, men aldrig byggt upp någon egentlig portfölj (bortsett från fonder då) utan istället köpt och sålt. Det är egentligen först på senare tid som jag på allvar har hittat en strategi jag tror på. Den går i stora drag ut på att köpa fundamentalt intressanta bolag som ger varaktig utdelning och som jag kan äga "för evigt". I varje fall så länge "caset" är intakt. Läs gärna mitt inlägg De verkliga nycklarna till framgångsrik investering som lite mer ingående beskriver hur jag tänker. Observera också att jag är amatör inom området så ta inga råd från mig utan bilda dig alltid en egen uppfattning.

Vår målsättning är att senast under år 2020 ha byggt upp en tillräckligt stor pengamaskin som gör det möjligt för oss att leva väl av de passiva inkomster som maskinen genererar. Drömmen är att bosätta oss i ett land med varmt och skönt klimat (troligen Thailand) och där det är betydligt lägre levnadskostnader än här i Sverige.

På den här bloggen kan alla som vill ta del av vår resa mot ekonomisk frihet och, viktigast av allt, mot ett liv där vi kan stå på sidan om ekorrhjulet (ifall vi vill) och istället för att trampa så svetten lackar ta till vara på det fina i livet. Bloggen handlar om t ex investeringar, aktier, fonder, vår väg på den (troligen) krokiga vägen till frihet, livsåskådning och vår målmedvetna marsch mot att äga vår tid. Välkommen!

Med vänlig hälsning
/Vägen till Frihet

Anonymous's picture
Ekonomitankar.b... (ej registrerad)

Underbart! Ingen kommer tacka mig på dödsbädden för att jag gav många timmar till min arbetsgivare, eller till mitt egna företag. Det är ju bara papper i mitt fall, intre precis så att jag sitter och forskar på cancerns botemedel.

Jag/vi jobbar mot precis samma mål. Eller kanske inte bosätta oss i Thailand, men friheten,resa många månader om året.

Vägen till Frihet's picture
194
243
72
0
Vägen till Frihet

Härligt att höra!

Så kan det bli även för oss, dvs resa och vara ledig många månader per år och jobba resten. Det kan också bli så att vi verkligen flyttar. Saker hinner ju ändras över tid men det viktiga är ändå att skapa sig friheten att styra över den egna tiden för då kan man ju göra som man vill.

Anonymous's picture
sedzik (ej registrerad)

Hej,

Jag vill också hitta ditt till den ekonomiska friheten. Många år sedan när jag var runt 20 år så investerade jag i aktier och gjorde några ok vinster men sprängde hela mitt konto och då var det slut med det. Jag innser nu att om jag under dessa 15 år forstatt och blivit bättre så kunde jag nog ha en ganska ok pott nu. Aja.. man ska blika framåt. Just nu sitter jag i olika aktier och sitter och funderar på planera in en utdelning portfölj.

Mitt mål nu (jag är idag 35 år) är att om det går undan kunna gå i pension när jag är 55 år för att kunna leva av passiv inkomst. Jag behöver inte ha en Ferrari det är firheten jag är ute efter.

Tiden är ju en rätt avgörande faktor i allt detta men mitt tänk är att om jag inte lykas nå mina mål så kanske min framtida barn (den dagen det händer) kan ha en säkrare framtid.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (7)