Vägen till Frihet
Likes
194
Antal inlägg
243
Följare
73
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), flytta till ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sista utdelningen för november

Nu i veckan kom månadens sista utdelning in på kontot. Det var Realty Income som gav 339 kr efter dragen källskatt.

Detta innebär att månadens utdelningar landade på 2 862 kronor och totalt för året 47 804 kronor. I december, som är en tråkig utdelningsmånad för min del, är prognosen att jag får in c:a 600 kronor från Realty Income samt ETF:n SPFF. Min prognos avseende erhållna utdelningar för hela 2015 är c:a 48 400 kronor vilket inte är illa, men nästa år lär det bli betydligt trevligare!
 


Önskar alla läsare en riktigt skön lördag!

Taggar (forum): 
zlaskarn's picture
242
364
24
1
zlaskarn

Hur stort är portföljvärdet?

Vägen till Frihet's picture
194
243
73
0
Vägen till Frihet

Just för tillfället är aktieportföljen värd c:a 1,475 Mkr med en årlig förväntad utdelning (baserat på 2014 års nivåer) om drygt 71 500 kr. 

zlaskarn's picture
242
364
24
1
zlaskarn

Läste att du/ni också sparar över 40k/mån. Vad har ni för jobb och inkomster för att kunna spara så mycket? Är sparande inkluderat utdelningar eller tillkommer dem? 

Vägen till Frihet's picture
194
243
73
0
Vägen till Frihet

Jo det stämmer att vi sparar stora summor varje månad, sällan mindre än 40k per månad och ibland så mycket som 55k/mån. I sparandet har jag inte räknat med några utdelningar utan det är nettospar från löneinkomst jag pratar om.

Att vi kan spara så mycket beror självklart på att vi har höga inkomster, men faktiskt också på att vi valt att ta kontroll över våra kostnader. Vår sparkvot, jämfört med en hel del andra bloggare, är inte så imponerande men minst 50% kan ju knappast anses kass i alla fall =)

Jag vill inte gå in på detaljer om jobb, men jag arbetar i en företagsledande befattning i en bransch med anknytning till IT och fru VtF jobbar i en närliggande bransch i rollen som affärsområdesansvarig.

Våra inkomster varierar eftersom jag har en rörlig lönekomponent. Hur som, i normala fall brukar våra inkomster ligga på mellan 80k - 100k/månad netto.

zlaskarn's picture
242
364
24
1
zlaskarn

Nej, 50 % låter inte direkt extremt med tanke på era höga inkomster, men likväl en mycket god livsstil. Trevligt med bra löner, och kul med någon som faktiskt tjänar bra som vill ur arbetslivet (eller åtminstone ha valet).

Vägen till Frihet's picture
194
243
73
0
Vägen till Frihet

Som du säger, 50% eller något mer i sparkvot är inte extremt mycket med tanke på inkomsterna, men det ger onekligen ett fint tillskot till krigskassan varje månad =)

Sparaklokt's picture
209
449
44
0
Sparaklokt

Snyggt!!

guld och gröna skogar's picture
52
55
11
0
guld och gröna ...

Thanks for sharing! Ni kan inte ha hållt på speciellt länge? 50*24=1,2 milj. + 275 tkr i tillväxt.

Jäklar vad fort det skulle kunna gå för er att uppfylla drömmen!

Inga Fortum? Som jag ser det bästa caset just nu.

Lycka till!

Vägen till Frihet's picture
194
243
73
0
Vägen till Frihet

#Sparaklokt - tackar!

#Guld och gröna - det stämmer. Att spara på det här sättet vi gör nu har vi inte hållt på med så länge. Tidigare har jag dock hållt på en del med aktier, men mest köpt och sålt + byggt en fondportfölj.

Absolut, det finns fin potential att det kan gå fort att nå drömmen om inget tråkigt inträffar. Bara att kämpa på för lönen kommer ju inte helt gratis =)

Nix, inga Fortum i portföljen. Har inte analyserat bolaget, men det kanske jag borde?

ekekulla's picture
0
2
0
0
ekekulla

Hej.Har ni funderat på att låna ut ert kapital mot bra avkastning (10-18%)och kapitalet försäkrat till 100 %.Utlåningstid 1-5 år.Min 1 milj.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (7)