ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

100% i avkastning

Igår nådde ett av mina innehav i portföljen 100% i avkastning. Bolaget heter McDonalds och i samband med en positiv rapport klättrade avkastningen över hundrastrecket.

Om inte minnet sviker så har detta hänt minst två gånger tidigare i mitt investerarliv. Första gången var med Botnia Exploration (prospekteringsbolag) när aktiedirekt var aktivt. Andra gången var inte så längesedan och då handlade det om H&M. Hennes och Maurits aktiekurs har dock dalat väldigt mycket sedan den toppen....

Kommer jag att sälja McDonalds nu? Min första tanke var absolut NEJ eftersom jag är utdelningsinvesterare. Dock har jag i några år nu haft planer på att flytta över alla utländska aktieinnehav från Investeringssparkontot till Kapitalförsäkringen pga skatteskäl. Om jag någon gång ska flytta över aktierna så är det vid en sådan här "topp" eftersom man då har större chans att köpa tillbaka på en något lägre kurs och på så sätt iaf kan tjäna in courtaget. 

Hur gjorde Ni när ni flyttade ert innehav från ISK till KF?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Anonym (ej registrerad)

Jag har en annan fråga. Hur kan man ta reda på ifall en aktie tar källskatt på utdelningen? Det finns tydligen utländska aktier som är noterad i svenska börsen. T.ex Lucara Diamond, ABB m.m.

Anonymous's picture
Knasen (ej registrerad)

Bättre att flytta när kursen är låg eftersom insättningar beskattas

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)