ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Blandad information

Här kommer lite spridda skurar angående min portfölj och investeringar:

Jag har skrivit tidigare om ett bolag som heter GoldMoney (hette tidigare BitGold) där man kan investera i fysiskt guld men inte ta leverans av guldet. Man köper alltså guld som förvaras hos Goldmoney, vill man ta leverans så går givetvis det också. Priset på guldet går sedan att följa på deras hemsida och det fluktuerar en hel del på daglig basis. För ett tag sedan lanserade GoldMoney ett Mastercard dit man kan konvertera sitt fysiska guld till pengar. Jag skaffade ett sådant kort och provade förra veckan att ta ut kontanter i en vanlig bankomat. För mig fungerade det helt felfritt och det känns riktigt kul att man har ett "guldkort" som indirekt är laddat med fysiskt guld!

Jag kommer dock inte spendera alltför mycket pengar hos goldmoney framöver eftersom jag känner mig lite lurad av bolaget. För ett bra tag sedan när bitgold var nystartat satsade jag väldigt mycket tid på att värva nya kunder till bolaget mot ersättning av guld. Allt detta guld försvann dock efter några månader pga "inaktivitet" från min sida. Är det verkligen meningen att man ska vara aktiv i fysiska investeringar? Nej, även om Goldmoney säkert inte är ett bluffbolag har de förlorat mitt förtroende. 

 

I övrigt så kollade jag lite på portföljens totala avkastning sedan nyår. Den har ökat med +6,9% och detta är med insättningar inräknat. Ingen höjdarökning men samtidigt kan det hända mycket på ett år.

 

Tesla har stuckit iväg rejält över 320$ och mitt lilla inköp på 295$ kommer inte att fyllas på ytterliggare innnan aktien trillar under 300-strecket. Nu börjar det närma sig lanseringen av Model 3, 2 Juni verkar vara datumet det smäller så det är bara några veckor kvar. Vad tror ni, flipp eller flopp?

 

Slutligen vill jag bara påminna alla börsälskare där ute att ta det försiktigt på krigsfältet. I dagens börsklimat med sekundsnabba avslut och extremt låga courtage är det lätt att bli kaxig. Bifogar en bild på mitt livs sämsta affär i gruvbolaget Northland Resources. Trevlig helg! =)

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Simon (ej registrerad)

Haha sån avkastning slipper man gärna...;)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)