ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Lite tankar och reflektioner efter en månads daytrading

Denna veckan har jag ingen möjlighet att köra någon daytrading, det blir en vilovecka från börsen och ibland kan faktiskt det vara skönt =)

Jag har nu testat på daytrading några gånger i veckan under ca en Månad. Än så länge tycker jag att det är kul men det ÄR svårt att kombinera med ett heltidsjobb. Man vill ju gärna trada vi börsernas öppning och stängning men tyvär finns inte den möjligheten.

Ett alternativ till att komma runt detta problem är att istället handla på lite längre sikt dvs swingtrada. Man använder fortfarande teknisk analys men slipper sitta klistrad vid skärmen när en order är lagd. 

Många anser daytrading är mer riskabelt än swingtrading, men det känns som att sannolikheten att något oväntat ska hända är större när man swingtradar, eller har jag fel?

Exempelvis är det större sannolik att man ligger inne i en swingtradingposition när t ex sydkorea bestämmer sig för att släppa en kärnvapenbomb mitt i natten än att man ligger inne i marknaden med en daytradingposition.

Hur tänker Ni som swingtradar där, är det bara till att förlita sig på stop-lossen?

 

Aktiviteten på bloggen kommer antagligen vara ganska låg denna veckan, men jag återkommer med nya krafter nästa!

 

På återseende!

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (blogg): 
BullRider's picture
19
42
8
0
BullRider

Att handla på en daglig basis parallellt med ett heltidsjobb, kan ju vara svårt att hinna med. Jag gör några "swings" ibland och då brukar jag ställa ett kurslarm, där jag blir notifierad via sms (finns hos Avanza) samt sätta en stopp-loss. SL sätter jag ca 3 procent under kurslarmet, så att jag har gått om tid att se över min position innan den "slås" ut. Detta gör att man kan pausa från marknaderna, men samtidigt känna sig trygg! 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)