ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelning H&M

Igår kom pengarna från H&M in på kontot. Jämfört med föregående år ökade inkomsten från H&M med +2,6% Detta är ingen imponerande utdelningstillväxt men vi ägare får väl vara nöjda med att bolaget faktiskt delar ut en så pass stor summa. En tröst är att H&M expanderar kraftigt i alla länder, dessutom ligger min direktavkastning på 5,5% så det är bättre än att ha pengarna på banken. 

På tal om banker så har många klagat på den låga sparräntan det senaste året, jag pratar om "vanliga" privatpersoner som inte har några enorma summor. Jag skulle vilja säga till dessa personer att det är bättre att ha pengarna I banken än På banken (med det menar jag såklart att man istället skulle ha köpt aktier i bankerna) Troligtvis kommer räntan vara låg ett längre tag framöver och bankerna fortsätter att tjäna stora summor pengar på oss privatpersoner.

Jag har försökt förutspå lite hur stor utdelningstillväxten i portföljen  kommer att bli i Maj månad jämfört med föregående år. Enligt mina beräkningar borde den landa på ca +8,7% Denna ökning kommer endast bero på företagens utdelningshöjning och jag får vara riktigt nöjd eftersom dollarn var mycket svagare föregående år. 

På återseende!

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)