ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utveckling portföljen Maj 2016

Även om den Amerikanska börsen inte stängt ännu tänkte jag passa på att rapportera om hur portföljen utveklats under Maj månad.

Under Maj månad ökade portföljens värde med +5,8% Faktorer som påverkar portföljens storlek är utdelningar, eget sparande, aktiernas värdeförändring och valutaförändringar.

Även om börsen har varit lite trög det senaste halvåret kändes det gött att portföljen fick en liten skjuts uppåt tillslut.

Jämfört med Maj 2015 landade utdelningstillväxten på +16% vilket även det känns riktigt bra. Nu var det ett tag sedan jag tankade på rejält med amerikanska utdelningsaktier och det kommer att krävas en hel del påfyllningar om jag ska klara av mitt mål 2016. 

Det som står närmast på agendan nu är Castellums teckningsrätter som skall konverteras till aktier någon gång i början/mitten på Juni. För övrigt så brukar börsen vara ganska lugn under sommarperioden. Är det förresten någon som vet hur EM/VM historiskt sett har påverkat börsen?

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)