ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
13 maj

Blandad information

Här kommer lite spridda skurar angående min portfölj och investeringar:

Jag har skrivit tidigare om ett bolag som heter GoldMoney (hette tidigare BitGold) där man kan investera i fysiskt guld men inte ta leverans av guldet. Man köper alltså guld som förvaras hos Goldmoney, vill man ta leverans så går givetvis det också. Priset på guldet går sedan att följa på deras hemsida och det fluktuerar en hel del på daglig basis. För ett tag sedan lanserade GoldMoney ett Mastercard dit man kan konvertera sitt fysiska guld till pengar. Jag skaffade ett sådant kort och provade förra veckan att ta ut kontanter i en vanlig bankomat. För mig fungerade det helt felfritt och det känns riktigt kul att man har ett "guldkort" som indirekt är laddat med fysiskt guld!

Jag kommer dock inte spendera alltför mycket pengar hos goldmoney framöver eftersom jag känner mig lite lurad av bolaget. För ett bra tag sedan när bitgold var nystartat satsade jag väldigt mycket tid på att värva nya kunder till bolaget mot ersättning av guld. Allt detta guld försvann dock efter några månader pga "inaktivitet" från min sida. Är det verkligen meningen att man ska vara aktiv i fysiska investeringar? Nej, även om Goldmoney säkert inte är ett bluffbolag har de förlorat mitt förtroende. 

 

I övrigt så kollade jag lite på portföljens totala avkastning sedan nyår. Den har ökat med +6,9% och detta är med insättningar inräknat. Ingen höjdarökning men samtidigt kan det hända mycket på ett år.

 

Tesla har stuckit iväg rejält över 320$ och mitt lilla inköp på 295$ kommer inte att fyllas på ytterliggare innnan aktien trillar under 300-strecket. Nu börjar det närma sig lanseringen av Model 3, 2 Juni verkar vara datumet det smäller så det är bara några veckor kvar. Vad tror ni, flipp eller flopp?

 

Slutligen vill jag bara påminna alla börsälskare där ute att ta det försiktigt på krigsfältet. I dagens börsklimat med sekundsnabba avslut och extremt låga courtage är det lätt att bli kaxig. Bifogar en bild på mitt livs sämsta affär i gruvbolaget Northland Resources. Trevlig helg! =)

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
25 april 2016

Lite action i Maj kanske?

Nu har jag lyckats samla på mig några tusenlappar som ligger och skvalpar i min portfölj. En sak som är säker är att det KOMMER bli en del aktieköp under Maj månad, frågan är bara vilka bolag som skall få äran att ta emot mina pengar?

 

Tesla är och kommer ett bra tag framöver vara en köpkandidat för mig (har drabbats av Teslafeber) Jag hade med glädje även investerat i SpaceX om möjligheten fanns. Solarcity är också ett alternativ men det bolaget känns inte riktigt lika innovativt som de andra två.

 

Så vad har då hänt med mina tråkiga utdelningsinvesteringar? Än så länge finns motivationen kvar till att fortsätta med fokus på utdelningar, dock har jag snöat in mig lite på mer riskfyllda aktier i dagsläget, förhoppningsvis kan jag tygla detta farliga beteende och hålla det på en lagom nivå. Som tur är finns fortfarande Northland Resources-köpet kvar i bakhuvudet, brrr….!!!

 

För övrigt så känns Sverige så…. tråkigt rent ut sagt att investera i. Endast utdelningar en gång per år gör det hela riktigt omotiverat, även om det så klart finns många bra bolag i Sverige. Jag håller mig gärna till USA men det finns en stor faktor som höjer risken med dessa utländska bolag och det är valutarisken.

 

4 Maj är ett datum att hålla koll på, då släpper Tesla sin “Earnings release” för Kvartal 1, min gissning är att siffrorna INTE riktigt lever upp till förväntningarna, kanske kan man komma in lite billigare i bolaget då?

 
 
 
Passar på att klistra in två stycken videoklipp med Musk-tema:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
30 maj 2015

När ska man vara nöjd?

I dagsläget har jag tio stycken bolag i min utdelningsportfölj. Det är stabila bolag och portföljen är sammansatt på ett sådant vis att det trillar in utdelningar varje månad.

Portföljen

Northwest Healthcare Properties

 
Procter & Gamble
 
ICA Gruppen
 
Mc Donalds
 
Coca Cola
 
Microsoft
 
Castellum
Walmart
Fortum

H&M

 
För tillfället känner jag mig väldigt nöjd med denna portfölj. Som jag skrev genererar den ett stabilt kassaflöde varje månad och jag kommer inte att sälja av några aktier om inte ett säljargument uppstår (minskad/kapad utdelning, lönsamhetsproblem under en längre tid m.m...)
 
Frågan är nu, ska man hålla fast vid dessa tio bolag och istället köpa på sig mer aktier i respektive bolag vid dippar, eller är det bättre att fortsätta jakten och kanske diversifiera portföljen ytterligare med kanske tjugo bolag totalt?
 
Personligen så borde jag vara nöjd med tio bolag i min portfölj eftersom min fritid är väldigt begränsad i dagsläget, därför kan det vara svårt tidsmässigt att följa fler. Dock tycker jag det är väldigt kul att köpa aktier och frågan är om jag är tillräckligt tålmodig för att "sitta still i båten"
 
Ett alternativ är faktiskt att köpa in mig i biltillverkaren Tesla, jag har funderat på detta ett tag och bolaget kommer då att få agera krydda i portföljen. Efter katastrofen med Northland Resources* har jag lovat mig själv att aldrig mer köpa aktier i bolag som inte tjänar pengar. Tesla tjänar pengar men går i dagsläget inte med vinst...
 
 
Hur resonerar Ni läsare kring detta, har ni mer eller mindre än tio aktier i er portfölj?
 
 
* För några år sedan lärde jag mig en läxa den hårda vägen. Nästan halva portföljen investerades i Gruvbolaget Northland Resources som sedan gick i konkurs. Jag tänkte inte så mycket på riskerna utan mest på möjligheterna, sen gick det som det gick...
Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)