Redaktionen
30 Apr, 2024
node bevaka

TradeVenue inleder bevakningen av Nodebis Applications

Uppdaterad:
2 May, 2024

TradeVenue påbörjar bevakningen av IT-bolaget Nodebis Applications som sedan den 2 december 2022 är noterat på Nordic SME. Koncernen har specialiserat sig på olika digitala lösningar för beslutstöd och applikationer som syftar till att bland annat öka tillgängligheten och förbättra resursutnyttjandet.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Kort om bolaget

Nodebis Applications är ett IT-företag med specialisering inom utveckling av digitala lösningar för beslutsstöd, tillgänglighet och resursoptimering. Genom sina dotterbolag tillhandahåller bolaget produkter och tjänster som bidrar till effektivare administration, bättre resursutnyttjande och bättre beslut. Detta leder i sin tur till högre intäkter, lägre kostnader och en minskad affärsrisk.

Verksamheten bedrivs idag genom de två affärsområdena Business Information Services (BIS) och Optimizing Shared Services (OSS). Inom BIS tillhandahåller bolaget digitala beslutstödsstjänster och rapporter för beslutsfattare inom både privat och offentlig sektor. Inom det andra affärsområdet erbjuder Nodebis diverse digitala tjänster för delningsekonomin.

För räkenskapsåret 2023 uppgick omsättningen till 54 (32) MSEK, varav den organiska tillväxten låg på 32%. Rörelseresultatet och det operativa kassaflödet under samma tidsperiod var -2,2 MSEK, respektive 10,2 MSEK.

TradeVenue bevakning

TradeVenues bevakning av Nodebis Applications innebär att TradeVenue kommer följa bolagets kommande utveckling och erbjuda läsare exklusiva VD-intervjuer, bloggbevakning samt annat intressant innehåll för att hålla bolagets intressenter uppdaterade om utvecklingen framåt.

Axel Pettersson
Axel Pettersson
Aktieanalytiker

Nodebis Applications är ett bolag med en skalbar affärsmodell som dessutom uppvisade ett positivt resultat före skatt under både Q3 och Q4 2023 om man bortser från nedskrivningen av förvärvsgoodwill om 3 MSEK. Med hänsyn till deras starka finansiella ställning finns det dessutom bra möjligheter att de kan genomföra ytterligare tillväxtdrivande förvärv framöver. Det ska bli otroligt spännande att se hur bolaget utvecklar sig.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.